Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Оновлена інформація щодо розслідування фактів вибухів на території 6 арсеналу Міністерства оборони на Чернігівщині

     

   Як уже повідомлялося, наразі на місці події працює група військових прокурорів на чолі з військовим прокурором Центрального регіону.

   На даний час тривають допити чатових воєнізованої охорони ЗСУ, які здійснювали безпосередню охорону території зберігання боєприпасів, та інших свідків події. Уточнюються завдані збитки. Інтенсивність вибухів зменшилася.

   За фактами вибухів на арсеналі військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України («Недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану), за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років».

   Як зазначив з місця події військовий прокурор Центрального регіону України, в ході слідства також будуть розглядатися й інші версії.

   За наявною інформацією, версію теракту слідство також не відкидає. Зокрема, вона також опрацьовується фахівцями оперативних підрозділів правоохоронних органів та Міністерства оборони України.

   Нагадуємо, що процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України, а саме розслідування доручено слідчому відділу Управління СБ України в Чернігівській області.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

 

кількість переглядів: 2505