Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
3 роки позбавлення волі за самовільне залишення військової частини

     

   07.08.2018 року вироком Білоцерківського міськрайонного суду Київської області молодшого сержанта Ц. однієї з військових частин м. Біла Церква за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України, засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 1 місяць.

   Установлено, що овинувачений Ц., будучи військовослужбовцем військової служби ЗСУ за контрактом та проходячи військову службу у розпорядженні командира військової частини, на початку жовтня 2017 року вчасно не з’явився з відпустки на службу без поважних причин. Надалі вказана особа, порушуючи військові статути та закони України, ухилялася від проходження служби понад 4 місяці, проводячи час на власний розсуд.

   Суд прийняв до уваги всі беззаперечні доводи публічного обвинувача - військової прокуратури Білоцерківського гарнізону Центрального регіону України. Також при призначенні покарання суд врахував, що вказаний військовослужбовець раніше судимий за скоєння аналогічного злочину, а дане кримінальне правопорушення скоїв у період відбуття іспитового строку.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2523