Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За позовом військової прокуратури Центрального регіону суд зобов’язав стягнути на користь МОУ понад 3,5 мільйони гривень

     

02.08.2018 року господарським судом м. Києва повністю підтримано позицію військової прокуратури та стягнуто з приватної корпорації на користь оборонного відомства 3 591 890, 34 гривні. 

За результатами вивчення стану додержання вимог бюджетного законодавства посадовими особами однієї з військових частин, дислокованої на Житомирщині, військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України установлений факт порушення зобов’язань приватної корпорації за договором зберігання перед військовою частиною щодо оплати останній коштів за надані послуги з забезпечення схоронності боєприпасів. Упродовж періоду з березня по грудень 2017 року,  зазначеною корпорацією не перераховано на користь бюджету жодної копійки.

07.03.2018 року військовою прокуратурою Житомирського гарнізону пред’явлено до господарського суду м. Києва позов в інтересах держави в особі військової частини Міністерства оборони до зазначеної вище приватної корпорації про стягнення заборгованості за вказані надані послуги з зберігання боєприпасів на загальну суму  3591890,34 грн.
02.08.2018 року суд задовольнив позов військової прокуратури в повному обсязі.

Довідково:

відповідно ст. ст. 1, 8 Закону України «Про господарську діяльність в Збройних Силах України», кошти, які повинна отримати військова частина в результаті господарської діяльності, підлягають направленню в державний бюджет України та використанню для потреб національної оборони, згідно кошторису Міністерства оборони України.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2412