Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
4 роки позбавлення волі: за обвинуваченням військової прокуратури засуджено покупця нелегальної зброї та наркотичних засобів

     

   06.07.2018 Святошинський районний суд міста Києва, отримавши беззаперечні докази військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України, визнав винною особу К.

   В ході досудового розслідування встановлено, що громадянин К., діючи з прямим умислом, з метою використання вогнепальної зброї та боєприпасів в особистих цілях та без передбаченого законом дозволу на їх придбання, привласнив пістолет та п’ять патронів до нього. Незаконну зброю та боєприпаси підозрюваний зберігав за місцем проживання у м. Києві.

   Під час санкціонованого судом обшуку наприкінці квітня 2018 року у підозрюваного було вилучено вказану зброю, а також незаконно придбаний для особистого вживання без мети збуту поліетиленовий пакет із особливо-небезпечним наркотичним засобом – «канабіс».

   Кримінальне провадження щодо підозрюваного було відкрито 18.05.2018 року за ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України.

   Стороною обвинувачення, а саме – військовою прокуратурою Київського гарнізону, зазначені дії підозрюваного кваліфіковано як незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, а також незаконне придбання, зберігання наркотичного засобу без мети збуту.

   Отже, 06.07.2018 року суд повністю погодився з позицією військової прокуратури, визнав вину обвинуваченого та засудив останнього до покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі.

Довідково:

·        ч. 1 ст. 263 КК України, «Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років».

·        ч. 1 ст. 309 КК України, «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, - караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3478