Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прикордонник відмовився від хабаря у 2000 доларів: в «Борисполі» затримано чергового іноземця

      

   03.07.2018 військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України викрито та затримано громадянина Нігерії, який намагався за неправомірну вигоду у 2000 доларів США попасти на територію України без законних підстав.

   Вказаний іноземець був затриманий працівниками військової прокуратури Дарницького гарнізону спільно з слідчими слідчого відділення поліції в аеропорту «Бориспіль» Бориспільського ВП Головного управління Нацполіції в Київській області. Затримання проводилось безпосередньо під час передачі нігерійцем вказаної суми офіцеру-прикордоннику, заступнику начальника 3 відділення інспекторів ВПС «Бориспіль».

   За фактом надання неправомірної вигоди щодо громадянина Нігерії відкрите кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

   Наразі тривають першочергові слідчі дії.
 
   Нагадаємо, що за останній місяць військова прокуратура Центрального регіону, завдяки налагодженому співробітництву із прикордонниками та працівниками національної поліції, запобігла вже 9 випадкам незаконного проникнення іноземців в Україну. При цьому загальна сума хабарів, від яких відмовилися офіцери Держприкордонслужби України, становить понад 5800 доларів США.

   Щодо 7 затриманих іноземців до суду скеровані обвинувальні акти, 5 з них засуджені до покарання у виді штрафу на загальну суму 63 750 гривень, що перерахована до Державного бюджету України. Також рішенням суду в останніх вилучено предмет неправомірної вигоди у сумі 2 700 доларів США та всіх п’ятьох засуджених примусово повернуто до країн проживання.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 369 КК  України, «Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинені повторно, якщо неправомірна вигода надавалася службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб, - караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2716