Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
В аеропорту «Бориспіль» затримано індійця на спробі незаконно проникнути в Україну

     

   Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України викрито та затримано громадянина Індії у міжнародному аеропорту «Бориспіль». Іноземця затримано спільно з слідчими слідчого відділення поліції в аеропорту «Бориспіль» Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області.

   28.06.2018 вказаний іноземець намагався надати неправомірну вигоду у розмірі 600 доларів США офіцеру-прикордоннику, начальнику 2 групи відділення відділу прикордонної служби «Бориспіль» за пропуск без законних підстав на територію України.

   За фактом надання неправомірної вигоди щодо громадянина Індії відкрите кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

   Наразі тривають першочергові слідчі дії.

   Нагадаємо, що за останній місяць це вже 8 спроба незаконного проникнення в Україну, яка зупинена військовою прокуратурою Центрального регіону та військовими Держприкордонслужби.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 369 КК  України, «Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинені повторно, якщо неправомірна вигода надавалася службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб, - караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2977