Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У аеропорту «Бориспіль» військовою прокуратурою затримано алжирця за намагання незаконно проникнути в Україну

     

   16.06.2018 року громадянин Алжиру, не маючи законних підстав, намагався за неправомірну вигоду незаконно проникнути на територію України у міжнародному аеропорту «Бориспіль».

   Алжирця було затримано військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону в порядку ст. 208 КПК України під час передачі 500 євро начальнику групи паспортного контролю 4 відділу інспекторів державної прикордонної служби «Бориспіль». Затримання відбулось спільно з працівниками відділу поліції аеропорту «Бориспіль» та управління внутрішньої та власної безпеки «Центр» Державної прикордонної служби України.

   За фактом надання неправомірної вигоди офіцеру-прикордоннику відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу  України.

   На даний час проводяться невідкладні слідчі дії.

   Нагадаємо, що 12.06.2018 військова прокуратура за намагання незаконно проникнути в Україну, підкупивши прикордонника, затримала громадянина Індії, 27.05.2018 – громадянина Нігерії, 31.05.2018 – громадянина Пакістану.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 369 КК  України, «Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинені повторно, якщо неправомірна вигода надавалася службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб, - караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2707