Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Верховний Cуд України задовольнив скаргу військової прокуратури щодо справи генерал-лейтенанта держприкордонслужби

     

   13.06.2018 Верховний Cуд України задовольнив касаційну скаргу прокурора військової прокуратури Центрального регіону України у кримінальному провадженні стосовно директора Департаменту матеріально-технічного забезпечення Адміністрації Державної прикордонної служби України.

   Нагадаємо, що 14.05.2014 року близько 19 години  генерал-лейтенант Держприкордонслужби, який на той час займав посаду директора Департаменту матеріально-технічного забезпечення Державної прикордонної служби України,  одержав від громадянина України С. за попередньою домовленістю неправомірну вигоду в сумі 349,1 тисяч гривень за сприяння в перемозі підконтрольним громадянину С. комерційним структурам на тендері та укладанні договорів про постачання майна для Державної прикордонної служби.

   03.11.2015 року Дарницьким районним судом міста Києва розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням генерала-прикордонника у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та зареєстрованого 14.05.2014 у Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

   За результатами розгляду даного кримінального провадження, суд погодився із обвинуваченням, висунутим військовою прокуратурою Центрального регіону та  кваліфікацією дій обвинуваченого. Генерал-лейтенанта суд визнав винним і призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки з конфіскацією майна. Також суд позбавив обвинуваченого військового звання «генерал-лейтенант».

Проте 18.07.2017 року Апеляційний суд міста Києва, розглянувши апеляційні скарги засудженого та його захисників, скасував обвинувальний вирок Дарницького районного суду міста Києва та закрив кримінальне провадження стосовно засудженого на підставі п. 3  ст. 284 КПК України (недоведеність у вчиненні злочину).

Отже, 13.06.2018 року, розглянувши касаційну скаргу військової прокуратури Центрального регіону України, Верховний Cуд України прийняв до уваги  доводи військових прокурорів регіону та Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України щодо незаконності ухвали Апеляційного суду міста Києва, скасував її та призначив новий розгляд справи у суді апеляційної інстанції.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2451