Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону скерувала до суду обвинувальний акт щодо «реалізатора» модулів динамічного захисту танків

     

   Військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України у двохмісячний термін завершено досудове розслідування за фактом викрадення військового майна у виді елементів динамічного захисту бойових машин.

   Наразі військовою прокуратурою забезпечено проведення досудового розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням молодшого сержанта однієї з військових частин, розташованих на Чернігівщині, у вчинені злочинів, передбачених ст.ст. 263 ч. 1, 410 ч. 3 КК України.

   Про факт затримання вказаної особи повідомлялося на офіційному сайті військової прокуратури Центрального регіону 20.03.2018 року.

   Зокрема встановлено, що військовослужбовець служби за контрактом намагався збагатитись за рахунок продажу військового майна. Достовірно знаючи про зберігання модулів динамічного захисту «Ніж» ХСЧКВ-19 та модулів динамічного захисту «Ніж» ХСЧКВ-34 на території парку бойових машин військової частини, він виніс за межі охоронюваної території військової частини 31 одиницю вказаних модулів із вмістом вибухової речовини та реалізував їх цивільній особі за 11 тисяч грн.

    «Ніж» - це модульний комплекс динамічного захисту третього покоління, який є українською розробкою. Комплекс призначений для захисту бойових машин та стаціонарних об'єктів від бронебійних снарядів, кумулятивних засобів ураження та ударно-кумулятивних боєприпасів типу «ударне ядро».

   Зазначимо, що відсутність даних елементів захисту створює реальну пряму загрозу екіпажу танку від ураження снарядами ворога.

   На даний час зловмиснику судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання  під вартою, викрадене військове майно вилучено.

Довідково:
•    ч. 1 ст. 263 КК України «носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років»;
•    ч. 3 ст. 410 КК України «викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2542