Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
ВАЖЛИВО! Військова прокуратура уточнює інформацію щодо отруєння школярів у Черкасах

     

   8 травня 2018 року о 09:15 до оперативно-координаційного відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій від диспетчера «Станції швидкої медичної допомоги» надійшло повідомлення про госпіталізацію до Черкаської обласної дитячої клінічної лікарні трьох дітей, які стали втрачати свідомість під час шкільної лінійки в 8-й Черкаській  загальноосвітній школі. Згодом кількість дітей, які почали скаржитися на нудоту та запаморочення, збільшилася до 15-ти.

   Одразу після отримання повідомлення на місце події виїхала оперативно-мобільна група Управління ДСНС, а також відділення хімічного, радіологічного та бактеріологічного захисту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС. Крім того, на місце події прибули служби екстреного виклику міста, фахівці санітарно-епідомологічної служби, керівництво місцевих органів влади та представники правоохоронних органів.

   Фахівцями на місці був зроблений експрес-аналіз повітря. Наявності сірководню, аміаку, хлору а також горючих газів та отруйних речовин на місці події виявлено не було.

   Пізніше були задіяні методики, що дозволяють зробити дослідження території та приміщень школи щодо небезпечних речовин більш широкого спектру дії. Наразі триває робота щодо дослідження радіаційного фону.

   У зв’язку з тим, що однією із версій отруєння дітей було розповсюдження невідомої речовини з прилеглої до школи території військової частини А1744, військовий прокурор Черкаського гарнізону Центрального регіону України очолив спільну групу за участю спеціалістів ДСНС, слідчої-оперативної групи Черкаського відділу поліції та військовослужбовців відділу РХБЗ військової частини 9930 із залученням новітніх приладів визначення радіаційного та хімічного фону.

   За результатами проведеного огляду витоку будь-яких отруйних речовин виявлено не було. Радіаційний та хімічний фон в межах норми. Будь-яких вибухів на території частини також не було.

   На 12:00 10 травня до обласної лікарні госпіталізовано 53 дитини, 4 вчителя, наразі з реанімації всі переведені у загальні палати. Стан хворих покращився і вже найближчим часом усі будуть виписані додому.

   За фактом масового отруєння дітей Черкаським відділом поліції Головного управління нацполіції в Черкаській області відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 325 Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою Черкаської області.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3794