Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону України затримала керівника «військторгу» за розтрату понад 1,3 мільйона гривень

     

   27.04.2018 слідчим відділом військової прокуратури Центрального регіону України на підставі ухвали слідчого судді затримано в порядку ст. 190 Кримінального процесуального кодексу України колишнього тимчасово виконуючого обов’язки директора ДП МОУ «Білоцерківській військторг».

   Затримання проведено спільно із оперативними працівниками карного розшуку Білоцерківського відділу поліції ГУНП в Київській області в рамках кримінального провадження за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

   Вказана посадова особа у листопаді – грудні 2014 року безпідставно перерахувала кошти ввіреного їй підприємства в розмірі понад 1,3 млн. грн. на рахунки фіктивних підприємств за нібито надані ними консалтингові послуги в юридичній сфері.

   29.01.2018 правопорушниці було повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину та у зв’язку із її переховуванням від органу досудового розслідування оголошено в розшук.

   Сьогодні, 27 квітня 2018 року, в ході проведення санкціонованого судом обшуку житлового приміщення з метою встановлення розшукуваної особи підозрювану було затримано.
Наразі проводяться передбачені планом розслідування слідчі дії. Подано клопотання слідчому судді про тримання під вартою.

   Довідково: ч. 5 ст. 191 КК України, «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, - якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою, - караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 4016