Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Офіцер виправного закладу затриманий під час отримання вимушеного «подарунку» від родичів засуджених

     

   В ході контролю за вчиненням злочину військовою прокуратурою Центрального регіону України викрито на хабарі начальника оперативного відділу однієї з виправних колоній у Житомирській області. Вказаний посадовець розробив цілу «схему», за допомогою якої отримав неправомірну вигоду у вигляді мобільного телефону вартістю 6 тисяч гривень.

   Установлено, що працівник виправної колонії у період лютого – квітня 2018 року вимагав від засудженого мобільний телефон за безперешкодну передачу на територію установи виконання покарань предметів і речей для засудженого.
Причому з метою приховування своєї неправомірної діяльності, затриманий спочатку вимагав від родичів засудженого відправити мобільний телефон поштовим зв'язком у м. Демидів Київської області, звідки стороння особа переправила його до м. Чуднів. Саме тут працівник виправного закладу отримав цей предмет неправомірної вигоди.

   10.04.2018 року його затримано за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України слідчими Слідчого відділу та працівниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Житомирській області в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Предмет неправомірної вигоди вилучено.

   Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Готується повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, клопотання слідчому судді про відсторонення затриманого від посади та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

   Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України: «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2451