Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Терміново: ситуація із захворюванням військових на Київщині

     

   Як повідомлялося у ЗМІ, 24 березня 2018 року в Ірпінському районі Київщини було зафіксовано спалах кору та вітрянки.

   За уточненими даними на 26.03.2018 року, до Ірпінської центральної міської лікарні доправлено 7 військовослужбовців Національної гвардії із підозрою на кір та 6 – із підозрою на вітрянку. Джерело хвороби визначено – це гуртожиток у м. Ірпінь, де проживають зазначені військовослужбовці НГУ. Сама ж військова частина знаходиться у м. Бровари. Безпосередньо на території військової частини випадків хвороби не зафіксовано. На даний час стан здоров’я хворих нормалізувався, вони розміщені в інфекційному відділенні, небезпеки розповсюдження хвороби немає.

   Ситуація була перевірена представниками військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону України.

   Додатково: за даними військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України на 26.03.2018 року на Київщині також шпиталізовано загалом 12 військовослужбовців із підозрою на кір. Локалізація хвороби: Десна – 4 осіб, Київ – 3 осіб, Біла Церква – 1 особа та Ольшаниця – 4 осіб. Командуванням військових частин проводяться профілактичні заходи щодо недопущення розповсюдження інфекції.

   За даними 10 регіонального санітарно-епідеміологічного загону Міністерства оборони України, мають місце лише окремі випадки захворювань, загрози епідемії немає.

   Додамо, що випадки масових захворювань у військових частинах одразу відстежуються військовими прокурорами для вчасного реагування.

   Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 4022