Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону затримала за хабар майора поліції

     

   20.03.2018 року, під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій, на «гарячому» викрито майора поліції Білоцерківського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Київській області.

   Черговий «хабарник в погонах» був затриманий військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України разом із слідчими Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області та оперативними працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

   Встановлено, що у березні 2018 року затриманий у порядку ст. 208 КПК України офіцер поліції вимагав та одержав від одного з керівників місцевого підприємства неправомірну вигоду у розмірі 5 тисяч гривень за повернення майна, попередньо вилученого в нього під час складання протоколу про адміністративне правопорушення.

   На даний час затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання запобіжного заходу та про відсторонення від займаної посади.

   Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди» передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


кількість переглядів: 3744