Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура затримала керівника навчального закладу, який вимагав хабара у волонтерки-підприємця

     

   Звернення громадян України щодо корупційних проявів завжди мають належне реагування військових прокурорів, що свідчить про довіру українців до військових захисників закону.

   Так, 20.03.2018 року, військовою прокуратурою Черкаського гарнізону Центрального регіону України, слідчими слідчого управління ГУ Національної поліції в Черкаській області за оперативного супроводу працівників Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України затримано директора одного з навчальних закладів Черкаської області після отримання ним неправомірної вигоди в сумі 20 тис. грн. від жінки-підприємця.
 
   Затримання проводилось під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кнримінального кодексу України.   

   Установлено, що хабарник-освітянин упродовж лютого 2018 року з надуманих підстав вимагав від жінки-приватного підприємця неправомірну вигоду у розмірі 20 тисяч гривень те, що не вчинить дії щодо розірвання договору поставки товару та не подаватиме позовної заяви до суду про стягнення з неї за цим договором штрафних санкцій.

   Вказана громадянка України займалася волонтерською діяльністю з самого початку збройного конфлікту на Сході України і неодноразово постачала українським захисникам продукти харчування та одяг в зону проведення АТО.

   Правопорушник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. В даний час вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відсторонення його від посади та накладення арешту на майно.

   Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди» передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2612