Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура повернула Міноборони України понад 3,5 тисячі гектарів земель оборони

     

   Військова прокуратура Центрального регіону України систематично тримає в полі зору питання захисту інтересів держави, зокрема у сфері земель оборони.

   Завдяки заходам, вжитим військовими прокурорами Житомирського гарнізону, визнано недійсним договір, за яким землі оборони, призначені для підготовки Десантно-штурмових підрозділів Збройних Сил України, були незаконно передані в користування комерційній структурі.

   Зокрема, Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства, в порушення вимог земельного законодавства та Закону України «Про мисливське господарство та полювання» уклало договір про надання в користування земель оборони для ведення мисливського господарства комерційній структурі без відповідних погоджувальних документів. Причому вказані землі знаходяться неподалік міста Житомир, а їх площа складає понад 3,5 тисячі гектарів!

   Враховуючи те, що Міністерство оборони України не давало згоди на надання в користування вказаних земель, військова прокуратура заявила позов про визнання недійсним цього «договору».

   Завдяки вчасному втручанню військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України та в результаті вжитих заходів представницького характеру, днями Господарський суд Житомирської області погодився з доводами військового прокурора та задовольнив позов військових прокурорів.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2339