Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Київського гарнізону затримала громадянина, який намагався підкупити слідчого

     

02.03.2018 за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України Головним слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області спільно із оперативними працівниками Київського обласного управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, на «гарячому» затримано  громадянина  України, який у лютому 2018 року наполегливо пропонував правоохоронцю хабара.

Затримання проводилося у порядку ст. 208 КПК України.

Затриманий намагався «викупити» в слідчого слідчого відділу Сквирського районного відділу поліції ГУНП в Київській області за 2000 доларів США непритягнення одного з фігурантів кримінального провадження за ст. 307 КК України («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів»).
Правопорушника затримано під час передачі частини обумовленої неправомірної вигоди у розмірі 200 доларів США. 

На даний час вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, та обрання запобіжного заходу. Проводяться першочергові слідчі дії.

Довідково: ч. 3 ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без неї.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2439