Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону викрила злочинну групу військовиків

     

Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України спільно з оперативниками Служби безпеки України викрито та задокументовано злочинні дії військовослужбовців однієї з військових частин ЗСУ, дислокованої в м. Бердичів. Група військових посадових осіб цієї в/ч, які у силу своїх повноважень мали доступ до бухгалтерських документів, систематично підробляла їх, списуючи пальне начебто на службові потреби. Зокрема - під час виконання завдань в зоні АТО та військові навчання.

Під час документування «злочинці в погонах» реалізовували попередньо вкрадене з військової частини пальне місцевим мешканцям у 200 літрових бочках за ціною близько 20 гривень за літр.

Лише упродовж 20 лютого 2018 року військовими прокурорами Центрального регіону зафіксовано продаж пального в загальній кількості понад 4 тони. В ході проведення санкціонованих судом обшуків предмет злочину вилучено.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх осіб, причетних до вчинення цього злочину.  Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України, триває.

Довідково:

КК України, ст. 410 - «Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем» (ч. 3 – «Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років»).

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3052