Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою Центрального регіону України завершено досудове розслідування щодо вибуху гранати у смт Ворзель

  

         Військовою прокуратурою Київського гарнізону затверджено та скеровано до Ірпінського міського суду Київської області обвинувальний акт стосовно військовослужбовця Національної гвардії України солдата П., що обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 КК України – носіння, зберігання, придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу та ч. 2 ст. 414 КК України – порушення правил поводження із боєприпасами, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам та смерть потерпілого.
        Нагадаємо, що 23 вересня 2017 року, близько 23 години в селищі Ворзель поряд із закладом громадського харчування, у руках одного з групи військовослужбовців Національної гвардії України, що перебували там  у позаслужбовий час, стався вибух  гранати.
          У ході досудового слідства встановлено, що, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, безпосередньо солдат П. приніс незаконно придбану споряджену гранату Ф-1 та сидячи за столиком разом із товаришем З., дістав її з кишені і висмикнувши кільце запалу передав цю гранату останньому, що призвело до трагедії.
        У результаті вибуху один з військовослужбовців загинув, двоє військовослужбовців та одна цивільна особа отримали поранення різного ступеню тяжкості.
          Наразі, до військовослужбовця П. застосовано запобіжний захід у вигляді перебування під цілодобовим домашнім арештом за місцем проходження військової служби за контрактом.



            Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.
кількість переглядів: 3153