Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовослужбовцю Збройних Сил України оголошено підозру щодо скоєння умисного вбивства під час особистого конфлікту

  

     За системної організації та безпосередньої участі військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України, працівниками Немирівського відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області спільно з Вінницьким зональним відділом Військової служби правопорядку, завдяки проведеним оперативним розшуковим заходам затримано учасника АТО, військовослужбовця військової служби за контрактом Збройних Сил України сержанта Ф., який підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, вбивстві колишнього військовослужбовця–учасника АТО громадянина Р.
      Так, 9 листопада 2017 року сержант Ф. знаходився у відпустці та проводив час в одному із закладів громадського харчування м. Немирова Вінницької області. Після спільного вживання спиртних напоїв між ними виникла сварка, у зв'язку з цим працівники кафе викликали наряд поліції. Сержанта було затримано і доставлено до місцевого відділення поліції та складено протокол про адміністративне правопорушення за  ст. 173 КУпАП “Дрібне хуліганство”.
       О 19.30, після виходу з відділення поліції, сержант Ф., будучи ображеним на громадянина Р., зустрівши останнього знов затіяв бійку.   Після цього, з метою помсти військовослужбовець придбав у магазині ніж і повернувшись до місця конфлікту завдав удар в спину вищевказаному цивільному та  зник  у невідомому напрямі. Від отриманого поранення громадянин Р. помер на місці події.
     14 листопада 2017 року зазначеного військовослужбовця затримано  в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України – за підозрою у вчиненні умисного вбивства. На даний час підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.
    Слідчим управлінням ГУ НП у Вінницькій області сержанту Ф. оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (“Умисне вбивство”).
    Військовим прокурором Вінницького гарнізону Центрального регіону України погоджено клопотання до Вінницького міського суду Вінницької області щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
     Слідство триває.



     Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

 

кількість переглядів: 3156