Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою Центрального регіону України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо морського піхотинця, який вчинив опір патрулю Військової служби правопорядку у Збройних Силах України

  

    Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України зареєстровано кримінальне провадження щодо  вчинення матросом К. кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 («Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені  в умовах особливого періоду, крім воєнного стану») ст 405 («Погроза або насильство щодо начальника») Кримінального кодексу України.       
       У ході досудового розслідування військовою прокуратурою Дарницького гарнізону установлено, що 2 листопада 2017 року поблизу автобусної зупинки  у  с. Дівички на Київщині, у зв'язку з недотриманням  статутних вимог щодо носіння військової форми одягу та паління у не дозволеному місці, військовим патрулем були зупинені кілька військовослужбовців Військово–Морських Сил Збройних Сил України, які перебували у відрядженні, з вимогою усунути вказані порушення.
       Неадекватно і зухвало реагуючи на зауваження та вимогу начальника військового патруля, матрос К., як з’ясувалося потім перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, неочікувано наніс удар головою в обличчя одному з патрульних сержанту Д.. Після скоєного, зазначеного правопорушника було затримано.
         Триває досудове слідство.

        Довідково: санкція ч. 3 ст 405 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти  до восьми років.


       Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України
кількість переглядів: 3101