Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Вінницькій області військова прокуратура Центрального регіону України виявила факт незаконного вилучення у Міністерства оборони України землі загальною площею понад 295 га

  

     Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону в ході вивчення контрольного завдання по незаконному вилученню земельної ділянки, розташованої в межах Ямпільського району Вінницької області, встановлено, що згідно державної статистичної звітності зазначена земельна ділянка (загальна площа  295,6 га) військового містечка №115, відповідно до рішень Ямпільської райради була надана оборонному відомству і обліковується за Міністерством оборони України та на неї оформлено Державний акт на право постійного користування.
    Однак, зловживаючи службовим становищем, посадовцями Ямпільської районної державної адміністрації, Головного Управління Держгеокадастру у Вінницькій області та квартирно-експлуатаційного відділу м. Вінниці, всупереч вимогам Земельного Кодексу України  було незаконно припинено право користування зазначеною земельною ділянкою Міністерством оборони України, внаслідок чого право власності на землі оборони набули інші особи.
    11 листопада 2017 року за вищевказаним фактом військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України  за ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.
         Проводиться досудове розслідування.


         Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України
кількість переглядів: 2847