Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Чернігівщині в одній з військових частин Збройних Сил України, командир роти оббирав військовослужбовців-строковиків.

   

            29 вересня 2017 року Козелецьким районним судом Чернігівської області завершено розгляд кримінального провадження щодо командира роти однієї з військових частин Збройних Сил України старшого лейтенанта Б, який організував систематичне отримання неправомірної вигоди з підлеглих військовослужбовців строкової служби за не створення їм перешкод у проходженні служби.
               У ході досудового слідства, військовою прокуратурою Деснянського гарнізону Центрального регіону України підтверджено 39 випадків отримання офіцером грошових коштів від підлеглих. Свою протиправну діяльність командир роти здійснював в день видачі військовикам грошового забезпечення.
            З цією метою, у своєму службовому кабінеті він проводив  “відповідну профілактичну бесіду” з кожним військовослужбовцем підрозділу та одразу  шляхом  погроз  змушував  їх віддавати йому частину  одержаних грошей.
            Вироком суду, старшого лейтенанта Б. визнано винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 368 Кримінального Кодексу України та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 17 тис. грн. з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням управлінських обов’язків.
 


             Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3265