Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

08.05.2022

08.04.2022 - За хуліганство з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень засуджено військовослужбовця зі співучасником

   За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону судом засуджено військовослужбовця, що самовільно залишив місце служби, та його співучасника – цивільну особу, за хуліганство з умисним нанесенням тяжких тілесних ушкоджень.
   Прокурори в суді довели, що військовослужбовець військової служби за контрактом однієї з військових частин Збройних Сил України, дислокованої на Вінниччині, у вересні 2017 року самовільно залишив місце служби. Під час незаконного перебування за межами військової частини в грудні 2017 року вказаний військовослужбовець разом зі співучасником з хуліганських мотивів вчинили бійку та нанесли тяжкі тілесні ушкодження двом цивільним особам. Після цього вони кинули потерпілих у річку та протримали їх близько 15 хвилин у холодній воді.
   07.04.2022 Гайсинський районний суд Вінницької області виніс обом обвинуваченим вирок, яким військовослужбовця засуджено за ч. 4 ст. 407, ч. 2 ст. 296 та ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України до 7 років позбавлення волі, а співучасника – за ч. 2 ст. 296 та ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України до 7 років і 3 місяців позбавлення волі.
Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 684