Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

03.08.2021

02.08.2021 - Вирок суду: військовий посадовець сплатив понад 150 тисяч грн. штрафу

За публічного обвинувачення Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону Солом’янським районним судом м. Києва у відкритому судовому засіданні засуджено начальника відділу розробки та впровадження військової символіки управління розвитку речового майна Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України.
   Установлено, що посадовець Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України у листопаді 2020 року, одержав від керівника товариства з обмеженою відповідальністю частину заздалегідь обумовленої неправомірної вигоди у в розмірі 100 000 грн. за внесення змін до технічних специфікацій елементів військової символіки Збройних Сил України, що дасть можливість вказаному ТОВ взяти участь у тендерах, оголошених МО України.  
   Солом’янський районний суд м. Києва повністю погодився з беззаперечними доводами сторони обвинувачення - Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону. Суд визнав обвинуваченого полковника ЗСУ винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України.
   Враховуючи особу обвинуваченого, його щире каяття та активну співпрацю зі слідством, судом призначено покарання у виді штрафу в розмірі 8 850 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 150 450 грн., з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій строком на 1 рік.
   На даний час суму штрафу обвинуваченим сплачено на рахунок Держави.
Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1598