Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

27.06.2020

26.06.2020 - Військова прокуратура викрила колишнього офіцера-прикордонника на спробі продажу інформації з обмеженим доступом

   Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України спільно з Територіальним управлінням ДБР у м. Києві викрито колишнього військовослужбовця державної прикордонної служби України.

   Колишній майор ДПСУ намагався збути слідчому Національної поліції України інформацію з обмеженим доступом, яка міститься в інформаційно-телекомунікаційній системі прикордонного контролю «ГАРТ-1». Вказану інформацію підозрюваний отримував від діючого заступника начальника одного із прикордонних загонів Державної прикордонної служби України.

   Слідством встановлено, що за отримання вищевказаних даних колишній військовослужбовець надавав неправомірну вигоду діючому офіцеру прикордонної служби.

   Органом досудового розслідування дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 361-2, ч. 1 ст. 369 КК України. Обвинувальний акт відповідно до вимог ст. 291 КПК України скеровано до суду для розгляду по суті.

Довідково: дії слідчого національної поліції кваліфіковано за ч.ч. 1, 2 ст. 361-2, ч.ч. 2, 3 ст. 362, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1585