Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

02.01.2020

19.12.2019 - Військова прокуратура у Верховному Суді повернула державі землі Національного університету оборони

   Касаційну скаргу військової прокуратури Центрального регіону України на незаконні рішення суду першої та апеляційної інстанції у справі щодо витребування земель оборони в державну власність задоволено Верховним Судом.

   Установлено, що Києво-Святошинською районною державною адміністрацією було передано у власність громадянина земельну ділянку площею майже 1 га вартістю 1 мільйон гривень для ведення особистого селянського господарства.

   Втім, ця ділянка відноситься до земель оборони та перебувала у постійному користуванні Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, тому РДА не мала повноважень  розпоряджатися нею.
 
   Військова прокуратура Центрального регіону України звернулась до суду аби витребувати ділянку у власність держави. Однак, судом першої та апеляційної інстанції у задоволенні позовних вимог прокурора було відмовлено.
 
   Прокуратурою подано касаційну скаргу, доводи якої підтримав Верховний Суд. ВСУ підтвердив, що військовий виш є законним і правомочним користувачем спірної земельної ділянки і розпорядження Києво-Святошинської РДА не позбавило його цього права.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1596