Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

03.03.2018

03.03.2018 - Результати роботи військової прокуратури Центрального регіону України щодо розгляду звернень та запитів

Як відомо, робота органів прокуратури із зверненнями фізичних та юридичних осіб вважається одним із найважливіших напрямів діяльності, оскільки спрямована на захист конституційних прав і свобод громадян, зміцнення законності і правопорядку.

Основними критеріями її оцінки є вжиття вичерпних заходів до задоволення обгрунтованих звернень та реального поновлення порушених прав громадян.

Наразі військовою прокуратурою Центрального регіону України вжито заходів щодо впровадження у практичну діяльність позитивного досвіду роботи прокуратур Одеської та Львівської областей з питань особистого прийому, розповсюдженого Генеральною прокуратурою України, а також забезпечено впровадження нової Інструкції, затвердженої у грудні 2017 року Генеральною прокуратурою України «Про порядок розгляду звернень і запитів та особистого прийому громадян в органах прокуратури України».

У минулому році оновлено приймальню громадян, яку організовано в окремому приміщенні, обладнаному сучасною комп’ютерною технікою,  підключеною  до мережі Інтернет. Облаштовано окреме місце для роботи заявників зі зверненнями та запитами на публічну інформацію, а також підготовлено добірку нормативно – правових актів.

Інформація за 2017 рік (звернення):
•    Загальна кількість вирішених звернень – 1192 (збільшено у порівнянні з 2016 роком на 65,3 %), в тому числі 51 – від народних депутатів України
•    Прийнято на особистому прийомі – 205 громадян, у тому числі керівником - 27
Усі без винятку звернення за 2017 рік вирішені військовою прокуратурою Центрального регіону в установлений термін.
Окрім цього, забезпечено 100% своєчасного розгляду запитів на надання публічної інформації.
Інформація за 2017 рік (запити):
•    Загальна кількість опрацьованих запитів - 52, з яких:
•    Надано інформацію на запити: 26
•    Надано роз’яснень громадянам: 24
•    Відмовлено у наданні інформації згідно з вимогами Закону України «Про доступ до публічної інформації»: 2
•    Загальна кількість запитів з питань досудового розслідування: 19

Крім того, скеровано іншим розпорядникам інформації: 5
За наданими секретаріатом військової прокуратури Центрального регіону України даними, 44 запити надійшли від громадян, 13 – від юридичних осіб.

За статистичним аналізом надходження запитів:
•    поштою – 42
•    електронною поштою – 12
•    під час особистого прийому – 2
•    в телефонному режимі - 1

Також військовою прокуратурою Центрального регіону України регулярно проводяться виїзди до військових частин на підпорядкованій території.

Нагадуємо, що право громадян на індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисте звернення до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів закріплено ст. 40 Конституції України. Тим самим держава гарантує громадянам України право впливати на точне, відповідно до закону, функціонування органів державної влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій усіх форм власності, гарантує обстоювання ними своїх законних прав та свобод.

Прийом громадян у  військовій прокуратурі Центрального регіону України проводиться без попереднього запису щодня, крім вихідних.

Адреса приймальні - м.Київ, вул. Петра Болбочана, 8

Телефон чергового - 285-44-61

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2303