Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2023

04.12.2023 - TV СУСПІЛЬНЕ НОВИНИ: Справа Гуменюка: через вибух у суді засудили двох представників судової варти

Офіцера і сержанта Нацгвардії, які 5 липня виконували обов'язки судової варти під час слухання справи Ігоря Гуменюка, визнали винними у порушенні правил конвоювання і призначили їм покарання. Гуменюк тоді влаштував вибух у будівлі суду, від якого загинув він сам, двоє поліцейських були поранені.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.
Зокрема, у Шевченківському райсуді Києва завершили слухання у справі двох із п'яти обвинувачених — начальника судової варти та його помічника.
Суд визнав їх обох винними у порушенні статутних правил вартової служби чи патрулювання, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 418 КК України). Найсуворіше покарання за цією статтею — від трьох до восьми років позбавлення волі.
Прокурори довели, що під час перебування Ігоря Гуменюка в СІЗО та перевезенні арештанта до суду військові Нацгвардії порушили правила конвоювання — не провели особистий обшук підсудного і не перевірили його речей.
Офіцер і сержант Нацгвардії свою провину визнали. Суд також взяв до уваги їхнє сприяння слідству та щире каяття. Начальника судової варти засудили до арешту терміном на 6 місяців, а його помічника — до арешту на 2 місяці. Покарання вони відбуватимуть на гауптвахті.

кількість переглядів: 265