Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Вінницького гарнізону затримала поліцейського на хабарі в 206 тисяч гривень

     

   Майор поліції отримав «винагороду» за сприяння в закритті кримінальної справи. Під час передачі частини хабара зловмисник був затриманий військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України спільно з співробітниками Управління СБУ у Вінницькій області та слідчими Теруправління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

 

   Установлено, що в червні 2019 року заступник начальника відділу моніторингу та звітності поліцейської діяльності ГУ Нацполіції у Вінницькій області висунув громадянину вимогу про передачу йому 300 тисяч гривень. Розмір хабара  – 10% від суми договору, що є предметом досудового розслідування кримінального провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). В обмін на матеріальне «заохочення» офіцер поліції обіцяв вплинути на слідчих та оперативників, щоб закрити цю справу.

   9 липня поліцейський отримав частину неправомірної вигоди – 206 тисяч грн., що задокументовано в ході негласних слідчих дій. Після чого підозрюваного затримано «на гарячому», а предмет злочину вилучений.

   На даний час проводяться слідчі та інші процесуальні дії, хабарнику-поліцейському готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. У разі доведення вини у зловживанні впливом фігурантові загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Також готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


кількість переглядів: 3630