Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Керівнику Держслужби зайнятості обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою або 20 мільйонів гривень застави

     

   В.о. голови Державної служби зайнятості та начальник відділу капітального будівництва за клопотанням військової прокуратури Центрального регіону взяті під варту на 2 місяці. Альтернатива – 20 мільйонів гривень застави для керівника служби та майже 10 мільйонів для його підлеглого. Печерський райсуд Києва щойно виніс ухвалу про обрання запобіжного заходу фігурантам затриманої в п’ятницю групи посадовців, яка займалася поборами в особливо великих розмірах.

   Нагадаємо, 17 травня військова прокуратура Центрального регіону спільно з Київським теруправлінням ДБР та Департаментом захисту економіки Нацполіції затримали нечистих на руку посадовців під час передачі чергових 480 тисяч гривень  «винагороди» від підприємця.

   Всього за півроку слідства злочинна група на чолі з в.о. голови Держслужби зайнятості під контролем правоохоронців отримала понад 800 тисяч гривень. На вимогу високопосадовців-корупціонерів керівник будівельної фірми мусив віддавати їм відсотки за підряди на суму понад 30 мільйонів гривень. Тільки в обмін на «відкати» здійснювалась оплата будівельних робіт в  Житомирському центрі зайнятості.

   У п’ятницю в цій справі було проведено 28 одночасних обшуків. Наразі слідчі дії тривають.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1979