Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою за фактом пожежі у в/ч на Чернігівщині розпочато кримінальне провадження

     

   Вчора, 29.03.2018, о 07:30 ранку в одній з військових частин, що дислокується неподалік села Гончарівське Чернігівської області, сталася пожежа в наметовому містечку. Отримав опіки другого ступеня військовослужбовець-контрактник ЗСУ, згорів намет та пошкоджено військове майно, а саме, ліжка, спальники тощо.

   На місце події виїхав прокурор військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України, який організував проведення першочергових слідчих дій.

   Наразі пожежно-технічну документацію вилучено, до розслідування залучено спеціалістів з питань пожежної безпеки Центрального управління безпеки військової служби Генерального штабу ЗС України.

   В ході огляду місця події за участю спеціалістів попередньо встановлено, що пожежа сталася внаслідок порушення правил пожежної безпеки, а саме - правил експлуатації військової печі ПОВ 57.

   Потерпілого військовослужбовця було терміново доправлено до Чернігівського військового госпіталю, де йому було надано необхідну допомогу. На даний час стан його здоров’я оцінюється, як задовільний.

   За фактом пожежі військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 270 Кримінального кодексу України: «порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров’ю людей».

   Проведення досудового розслідування доручено Чернігівському районному відділенню поліції ЧВП ГУНП в Чернігівській області за процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України.

   Слідчі дії тривають.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3772