Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження щодо викрадення військового майна на суму близько 2 млн. 326 тис. грн. в одній з військових частин Національної гвардії України та оголошено в розшук начальника складу

  

          Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України розпочато досудове розслідування за ч.3 ст. 410 Кримінального кодексу України за фактом викрадення (привласнення) начальником складу старшим прапорщиком Р., майна зв’язку яке знаходиться на зберіганні у військовій частині 3077 Національної гвардії України.
        Так, за результатами проведеної позапланої інвентаризації майна зв’язку на об’єднаному складі зв’язку однієї з військових частини Національної гвардії України дислокованої на Київщині, виявлено нестачу майна: радіостанцій, ноутбуків, системних блоків, моніторів, комутаторів та іншого військового майна на загальну суму близько 2 млн. 326 тис. грн.
      В той же час слід зазначити, що військовою прокуратурою Дарницького гарнізону стосовно зазначеного військовослужбовця Національної гвардії України здійснюється досудове розслідування за ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України за фактом самовільного залишення військової частини та його оголошено у розшук і отримано ухвалу слідчого судді про дозвіл щодо затримання.
 
           Довідково:
– санкція ч.4 ст. 407 Кримінального кодексу України («Самовільне залишення військової частини або місця служби»), передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
– санкція ч.3 ст. 410 Кримінального кодексу України («Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем»), передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.


         Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України
кількість переглядів: 4257