Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У військовій прокуратурі Центрального регіону України обговорено підсумки роботи за 9 місяців 2017 року

  

      У військовій прокуратурі Центрального регіону України під головуванням військового прокурора регіону Григорія Рябенка, відбулася оперативна нарада по підсумках роботи органів військової прокуратури регіону за  9 місяців 2017 року за участі керівників структурних підрозділів апарату прокуратури регіону, військових прокурорів гарнізонів та їх заступників.
        В ході проведення оперативної наради обговорені питання щодо  стану реалізації військовою прокуратурою Центрального регіону України за звітний період, функцій органів прокуратури на основних напрямах діяльності.
     За вказаний період часу розслідувалося понад 3,5 тисячі кримінальних проваджень, з яких забезпечено прийняття процесуальних рішень по 2 864 кримінальним провадженням, що становить 79,9% від загальної кількості розслідуваних, ще 222 кримінальних провадження (6,2%) скеровано за підслідністю.
     Питома вага направлених до суду обвинувальних актів складає 74,9% від загальної кількості закінчених досудовим розслідуванням кримінальних проваджень (795 з 1 062). Це найкращий показник серед військових прокуратур регіонів та другий в державі серед регіональних прокуратур.
      Враховуючи актуальність в складних умовах сьогодення, особлива увага прокурорсько-слідчих працівників зосереджена на розслідуванні кримінальних проваджень стосовно порядку проходження військової  служби. До суду направлено 686 таких кримінальних проваджень, у тому числі 670 про злочини, пов’язані з ухиленням від військової служби.
       Забезпечено ефективний нагляд за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність. Зокрема, законність ведення оперативно-розшукових заходів підрозділами спеціальної поліції та Служби безпеки України.
       Військовими прокурорами  структурних підрозділів підтримано публічне обвинувачення у розгляді судами першої інстанції 627 кримінальних проваджень, з яких 599 з ухваленням вироку. Засуджено 601 особу, 152 з яких направлено до місць ізоляції від суспільства (25%). За наслідками представницької діяльності направлено 172 подання та 210 листів на усунення порушень закону, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1 234 особи, що у два с половиною рази більше ніж у минулому році (525), відшкодовано понад 49,4 млн. грн., у тому числі 7,2 млн. грн. до бюджету.
        Прийнято участь у розгляді судами 17 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, за якими на 15 осіб накладено адміністративні стягнення у виді штрафу.
      Майже у півтора рази збільшилася кількість складених адміністративних протоколів (426 проти 301). До адміністративної відповідальності притягнуто 326 військовослужбовців (проти 212).
         Заявлено 110 позовів на суму 181,6 млн. грн.,  з  яких судами задоволено  позовів на суму понад 164 млн. грн., з них 7 млн. грн. до бюджету.
         Реально виконано рішень суду на суму 143,6 млн. грн., повернуто 3,5 тис. га земель оборони (у минулому році 0,1 тис. га).
       На оперативній нараді обговорено комплекс заходів щодо покращення ефективності прокурорсько-слідчої діяльності задля зміцнення законності та правопорядку у військових формуваннях та оборонно-промисловому комплексі, захисту інтересів держави.
       «В умовах реформування, не дивлячись на складне політичне та економічне становище в суспільстві і державі, військові прокурори продовжують цілеспрямовано працювати та вносять вагомий вклад  щодо утвердження авторитету органів прокуратури  України» – завершуючи обговорення підсумків, наголосив військовий прокурор Центрального регіону України Григорій Рябенко.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


кількість переглядів: 2414