Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Чернігівщині розпочато кримінальне провадження щодо втрати стрілецької зброї та боєприпасів старшим офіцером Збройних Сил України

  

        1 листопада 2017 року військовою прокуратурою Деснянського гарнізону внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 413 Кримінального кодексу України («Втрата військового майна») щодо факту втрати стрілецької зброї та боєприпасів військовослужбовцем  Збройних Сил України майором П.
        У ході досудового слідства установлено, що головний інженер – заступник начальника Остерської квартирно–експлуатаційної частини Збройних Сил України, майор П. під час відрядження в одну військових частин, що залучена до проведення АТО та дислокується у м. Краматорську, допустив втрату ввіреної йому зброї, а саме АКСУ та 120 набоїв калібру 5,45 мм.
        Наразі кримінальне провадження направлене за підслідністю до військової прокуратури сил АТО для організації досудового розслідування за місцем вчинення кримінального правопорушення.

           Довідково: санкція ч. 1 ст. 413 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або триманням у дисциплінарному батальйоні на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.



            Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України
кількість переглядів: 2856