Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Сумщині оперативно затримано військовослужбовця Збройних Сил України, який самовільно залишив військову частину зі зброєю

  

        Сьогодні, в результаті першочергових слідчих (розшукових) дій, військовою прокуратурою Сумського гарнізону Центрального регіону України спільно з відділенням Полтавського зонального відділу Військової служби правопорядку Збройних Сил України та Головним управлінням Національної поліції в Сумській області оперативно затримано військовослужбовця строкової служби військової частини А1476 солдата К.
        6 листопада 2017 року, під час несення служби в добовому наряді   солдат К. з метою ухилитись від обов’язків військової служби самовільно залишив територію військової частини А1476 разом з виданою йому зброєю – автоматом АКС-74 та 60 набоями до нього.
        За вказаним фактом військовою прокуратурою Сумського гарнізону невідкладно внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 408 Кримінального кодексу України щодо вчинення військовослужбовцем К. дезертирства зі зброєю та організовано провадження досудового слідства, у ході якого, крім іншого встановлюються причини і умови, що сприяли вчиненню кримінального правопорушення.
         Довідково: санкція ч. 3 ст. 408 Кримінального кодексу України («Дезертирство») передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Військова прокуратура Центрального регіону України
кількість переглядів: 3499