Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Діючи на захист інтересів держави, військовою прокуратурою Центрального регіону України шляхом реалізації представницьких повноважень повернуто державі майже 54 гектари земель оборони

  

    Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України установлено, що на підставі сфальшованої документації (підтверджено висновками відповідних експертиз у рамках проведення кримінального провадження), приватним підприємством оформлено право власності на земельну ділянку загальною площею 53,94 га, яка розташована  у  Бориспільському району Київської області.
      При цьому, зазначена земельна ділянка не могла бути відведена у приватну власність, оскільки віднесена до категорії земель оборони  які перебувають у користуванні підрозділів Національної гвардії України.
     В подальшому, безпідставно набута земельна ділянка була передана комерційною структурою в іпотеку одному з банків за зобов'язанням по кредитному договору, початкова ціна зазначеної земельної ділянки при  передачі у 2012 році склала понад 18 млн. грн.    
      Враховуючи наведені обставини і зважаючи на те, що майно вибуло  з державної власності всупереч вимогам чинного законодавства України, 23 жовтня 2017 року Господарським судом Київської області задоволено позов військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону України в інтересах держави та ухвалено рішення щодо визнання недійсними державного акту на право власності на землю, договору іпотеки та витребувано земельну ділянку на користь держави.


        Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України
 
кількість переглядів: 2768