Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Засуджено до 5 років позбавлення волі військовослужбовця, який продавав майно військової частини – радіопередавальні прилади

     

За підтримання державного обвинувачення військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України до 5 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з військових частин Збройних Сил України, дислокованих на Житомирщині.


Установлено, що старший технік групи підготовки та регламенту контрольно-записувальної апаратури обробки інформації військової частини, впродовж грудня 2015 – лютого 2016 років, маючи вільний доступ до приміщень, де зберігалось військове майно, виніс та, в подальшому, реалізував спеціальні військові радіопередавальні прилади, а саме МАЯК – 85М, Луч – 71М, магнітофон МН-П тощо, вартістю понад 200 тисяч гривень.


Обвинувачений свою вину визнав у повному обсязі та у ході судового слідства відшкодував частину завданих ним збитків в сумі понад 19 тисяч гривень. 


Житомирський районний суд Житомирської області визнав капітана винним за ч. 2 ст. 410 КК України (заволодіння військовою службовою особою військовим майном шляхом зловживання службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду) та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років.


Цивільний позов прокурора в інтересах Міноборони про стягнення з обвинуваченого 181500 гривень матеріальних збитків, завданих злочином, задоволено в повному обсязі.



Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3019