Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою притягнуто до відповідальності військовослужбовця, який займався підприємницькою діяльністю

     

Ковпаківський районний суд міста Суми розглянув протокол про вчинення адміністративного правопорушення пов’язаного з корупцією, військової прокуратури Сумського гарнізону Центрального регіону України,  щодо заступника військового комісара – начальника відділення комплектування одного з районних військових комісаріатів Сумської області, який всупереч інтересам військової служби, займався підприємницькою діяльністю.


Проходячи військову службу за контрактом у Збройних Силах України, вказаний офіцер, у період з лютого 2015 року по 22 червня 2016 року, обіймав посади директорів приватних фірм. Від зайняття підприємницькою діяльністю, він отримав дохід у сумі понад 240 тисяч гривень. Таким чином, військовослужбовець вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.172-4 КУпАП (порушення особою встановлених законом обмежень щодо зайняття іншою оплачуваною діяльністю та підприємницькою діяльністю).


Суд визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення та наклав адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі  5950 гривень на користь держави з  конфіскацією отриманого доходу від підприємницької діяльності та роботи за сумісництвом в сумі 240626 гривень.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2914