Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За отримання неправомірної вигоди у розмірі 174 тисяч гривень судитимуть посадовців Запорізької митниці ДФС України

     

   Військовою прокуратурою Київського гарнізону закінчено досудове слідство у кримінальному провадженні та направлено до суду обвинувальний акт стосовно виконувача обов’язків начальника Запорізької митниці ДФС  України та його заступника, які вимагали та отримали 174 тисяч гривень неправомірної вигоди від директора одного з товариств.
   Вказані кошти посадовці отримали за сприяння у видачі дозвільних документів необхідних для митного оформлення вантажу товариства та уникнення довготривалого митного огляду товарів.
   У ході обшуків за місцем проживання одного з митників було виявлено боєприпаси, що призначені для бойової стрілецької зброї, які він незаконно зберігав у своєму помешканні. Крім того, під час затримання посадовець митниці чинив опір та вчинив насильницькі дії відносно одного з співробітників правоохоронного органу.
   Виконувачу обов’язків начальника митниці було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди), а його спільнику за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди), ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.
   Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України
кількість переглядів: 2861