Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура припинила корупційну діяльність голови сільської ради та адвоката при вирішенні земельного питання

     

   12.05.2016 військовою прокуратурою Сумського гарнізону Центрального регіону України спільно зі співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Сумській області в рамках проведення санкціонованих судом негласних слідчих (розшукових) дій, безпосередньо після одержання неправомірної вигоди в сумі 2 530 000 грн. затримано голову однієї з сільських рад та адвоката колегії адвокатів Сумської області.

   Установлено, що в один із днів квітня 2016 року вказаний сільський голова висунув незаконну вимогу фізичній особі-підприємцю передати йому через посередника – адвоката неправомірну вигоду на загальну суму 120 000 доларів США за позитивне вирішення питання про укладення угоди та надання в оренду земельної ділянки розміром 600 гектарів.

   Зазначених корупціонерів 12.05.2016 затримано після одержання неправомірної вигоди в сумі 2 530 000 грн. в приміщенні комерційного банку, а грошові кошти у них вилучено.

   На даний час у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне дослідження обставин кримінального правопорушення.

   Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3025