Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

17.05.2019

17.05.2019 Військова прокуратура Центрального регіону України затримала керівника Держслужби зайнятості

   Високопосадовець організував злочинну групу, яка вимагала і отримувала кошти за підряди на будівельні роботи в регіональних підрозділах Державної служби зайнятості. 17 травня виконувач обов’язків голови служби разом із співучасниками був затриманий під час передачі чергової частини «винагороди» в розмірі 480 тисяч гривень. Загальна сума отриманих коштів становить понад 800 тисяч гривень.

   Про це повідомив військовий прокурор Центрального регіону України генерал-майор юстиції Олег Сенюк на спільному брифінгу із представниками Теруправління Державного бюро розслідувань у м. Києві та Департаменту захисту економіки Нацполіції України.

    «Сьогодні, 17 травня, задокументовано групу осіб, яку очолював голова Державної служби занятості України, які займалися «поборами» у вигляді сплати відсотків суб’єктами підприємницької діяльності від суми договору за проведення робіт з будівництва об’єктів соціальної інфраструктури. Мова йде про три  договори підряду на загальну суму 30 мільйонів гривень» - заявив прокурор регіону.

   Група на чолі з в.о голови Держслужби зайнятості була викрита під час одержання коштів від директора приватного підприємства за виконання будівельних робіт в Житомирському центрі зайнятості. Всі фігуранти затримані за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України та оперативного супроводу Департаменту захисту економіки Нацполіції, слідчими Київського Територіального управління ДБР.


   Встановлено, що протягом січня – травня 2019 року підозрювані під контролем правоохоронних органів одержали від підприємця 800 тисяч гривень за нібито подальше виконання договірних зобов’язань з оплати будівельних робіт.

   Олег Сенюк  додав, що задокументовано подібні факти також у ряді інших регіонів України. На даний час у 28 місцях проводяться одночасні обшуки.

   Наразі трьом затриманим готується повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2000